Cetop stuurventielen

Cetop stuurschuiven hydrauliek

Algemeen Cetop stuurventielen

Een hydraulische stuurschuif, ook wel een stuurventiel genoemd, stuurt de aangevoerde oliestroom in een specifieke richting. Cetop stuurventielen kenmerken zich door gemakkelijke modulaire bouwwijze. De meest populaire bouwgroottes zijn Cetop 2/NG 4, Cetop 3/NG 6 en Cetop 5/NG 10, Findynamica heeft daarnaast ook Cetop 7/NG16 en Cetop 8/NG25 voorradig.

Findynamica heeft een zeer uitgebreid en compleet pakket in Cetop ventielen en toebehoren. Wij onderscheiden ons door, de mogelijkheid om maatoplossingen te kunnen bieden en ventielen om te bouwen naar uw specifieke wensen.

Cetop 4/2 stuurventielen

Een 4/2 stuurventiel is een hydraulische stuurschuif met 4 aansluitingen en 2 standen, deze ventielen zijn voor vele toepassingen te verkrijgen in een groot assortiment schakelsymbolen.

Cetop 4/3 stuurventielen

Een 4/3 stuurventiel is een hydraulische stuurschuif met 4 aansluitingen en 3 standen, 2 geschakelde standen en een middenstand. De middenstand is de ruststand van de stuurschuif wanneer deze niet wordt bediend. Ook de 4/3 ventielen zijn, in vele schakelschema’s, uit onze ruime voorraad leverbaar.

Verschillende bedieningen

Cetop ventielen zijn leverbaar met de volgende bedieningsmogelijkheden

  • Handbediening
  • Elektrische bediening zwart-wit (aan-uit)
  • Proportioneel elektrische bediening
  • Pneumatische gestuurd
  • Hydraulisch gestuurd
  • Mechanisch bediend d.m.v. aanslag- nok/rol

Voorgestuurde 4/3 stuurventielen

Bij grote oliestromen vanaf 100 l/min is een standaard direct gestuurd Cetop ventiel niet meer afdoende, de druk op de stuurschuif is te groot om de plunjer te bewegen. Om dit probleem te verhelpen zijn er voorgestuurde 4/3 ventielen beschikbaar. Op de hoofdstuurschuif wordt een hulpstuurschuif geplaatst, in de regel zijn dit Cetop 3 / NG6 stuurschuiven, waardoor de hulpstuurschuif de hoofdstuurschuif bediend. Deze voorgestuurde stuurschuiven zijn, net als de direct gestuurde stuurschuiven, te monteren op een Cetop montageplaat, wat installatie eenvoudig maakt.

Uitgebreide productdocumentatie

Klik op onderstaande links om naar de productdocumentaties te gaan van de verschillende series.

CETOP 2       CETOP 3      CETOP 5