Marzocchi 0.25 - 0.5 pompen

Algemeen tandwielpompen

Tandwielpompen zijn de populairste pompen welke worden toegepast in moderne hydrauliek systemen. Marzocchi tandwielpompen blinken uit in veelzijdigheid, kracht en lange levensduur. Het eenvoudige ontwerp van een tandwielpomp zorgt voor relatief lage onderhouds- en aanschafkosten. Dankzij deze eigenschappen (verrijkt met een steeds doorlopende zoektocht naar verdere ontwikkeling van productontwerp, nauwkeurigheid, materiaalkeuzes en productiemethoden) worden onze tandwielpompen geproduceerd volgens de hoogste kwaliteitsnormen. Hierdoor kan een tandwielpomp worden toegepast in heavy duty hydrauliek applicaties met behoud van hydraulisch vermogen. Bovendien hebben onze tandwielpompen goede mechanische en volumetrische rendementen, een laag geluidsniveau en, last but not least, compacte afmetingen met een laag gewicht / vermogen verhouding. Marzocchi heeft verschillende productseries hydrauliek tandwielpompen in haar programma welke ieder zijn ontwikkeld voor bepaalde toepassingen.

 

Serie 0.25 & 0.5

Deze serie tandwielpompen bestaat uit zeer kleine oliepompjes ook wel micropompjes genoemd. De pompjes zijn beschikbaar in 2 verschillende groepen; 0.25 en 0.5. Het enige verschil tussenbeide is het profiel van de tanden intern. Pomphuis, flens en deksel zijn gemaakt van speciaal hoog resistente aluminiumlegeringen voor minimale vervorming bij maximale werkdruk of piekdrukken. Het pomphuis wordt gemaakt door middel van extrusie en de flens en het deksel worden gemaakt doormiddel van spuitgieten. De tandwielen zijn vervaardigd uit speciaal gehard staal met een nauwkeurige oppervlaktebehandeling. Het ontwerp en de juiste tandvorm van de tandwielen zorgt voor een zo laag mogelijk geluidsniveau tijdens de werking van een Marzocchi oliepomp. De complete serie 0.25 en 0.5 micropompen van Marzocchi is bij Findynamica uit voorraad leverbaar.

Draairichting

0.25 & 0.5 tandwielpompen zijn standaard beschikbaar in rechts of links draaiende als ook in twee draairichtingen versies. Belangrijk is dat bij bestelling goed wordt aangegeven welke draairichting benodigd is, omdat 0.25 & 0.5 tandwielpompen niet van draairichting kunnen worden veranderd zonder uitwisseling van extra onderdelen.

‘RO’ uitvoering

Findynamica heeft ook Marzocchi 0.25 & 0.5  micropompen in de ‘RO’ uitvoeringen leverbaar. Deze ‘RO’ pompen zijn speciaal ontwikkeld voor hogedruk toepassingen en extreme bedrijfsomstandigheden. De werkdrukken P1, P2, P3 worden hiermee ca. 20% verhoogd. Voor exacte waarden zie onze productcatalogus. ‘RO’ pompen zijn alleen leverbaar met as-type ‘G’.

Dubbelpompen

Marzocchi 0.25 / 0.5 dubbelpomp

Het is mogelijk om 0.25 & 0.5  micropompen te combineren als meervoudige dubbelpomp. Hierdoor is het mogelijk om eenvoudig een tweede hydraulisch circuit op te nemen in de applicatie.

Speciale afdichtingen

0.25 & 0.5  pompen worden gebruikt in veel verschillende hydrauliektoepassingen. Soms is het daarom ook gewenst om de tandwiel pomp te voorzien van speciale afdichtingen.
Marzocchi 0.25 & 0.5 tandwielpompen kunnen, desgewenst, optioneel worden voorzien van de volgende afdichtingen;

  • Optie “V”: Viton afdichtingen. Door toepassing van viton afdichtingen is de 0.25 & 0.5  tandwielpomp geschikt voor hoge temperaturen. Het temperatuurbereik wordt hierdoor aangepast naar -10°C tot +120°C met behoud van de werkdrukken P1, P2, en P3 zoals weergegeven in de productdocumentatie. Ook is een 0.25 & 0.5 pomp met viton dichtingen geschikt om tot +150°C te worden toegepast als de max. werkdruk niet hoger komt dan 20 bar.
  • Optie “ST”: Deze afdichten maken een 0.25 & 0.5  hydrauliekpomp geschikt voor zowel lage als ook hoge temperaturen. De pomp wordt hiermee geschikt voor toepassingen van -40°C tot +120°C
  • Optie “H”: HNBR afdichtingen. Door toepassing van HNBR afdichtingen is de 0.25 & 0.5 hydrauliek pomp geschikt voor lage temperaturen. Het temperatuurbereik wordt hierdoor aangepast naar -40°C tot +80°C
  • Optie “TR”: Met deze optie wordt de hydrauliekpomp geschikt gemaakt voor toepassingen met een hoge inlaatdruk tot wel 6 bar absoluut. Deze optie is ook beschikbaar in combinatie met de opties V, ST en H.

Installatievoorschriften

Het is belangrijk dat bij toepassing van een nieuwe Marzocchi tandwielpomp de installatievoorschriften juist worden nagevolgd, zie hiervoor de volgende link: Installatievoorschriften

 

Marzocchi Nederland

De import en verkoop van Marzocchi pompen en motoren wordt in Nederland exclusief gedaan door Findynamica, Findynamica is tevens wereldwijd de hoofddistributeur van Marzocchi producten. 

 

Uitgebreide productdocumentatie

      
Serie 0.25-0.5