Marzocchi ALP tandwielpompen hydrauliek

Algemeen tandwielpompen

Tandwielpompen zijn de populairste pompen welke worden toegepast in moderne hydrauliek systemen. Marzocchi tandwielpompen blinken uit in veelzijdigheid, kracht en lange levensduur. Het eenvoudige ontwerp van een tandwielpomp zorgt voor relatief lage onderhouds- en aanschafkosten. Dankzij deze eigenschappen (verrijkt met een steeds doorlopende zoektocht naar verdere ontwikkeling van productontwerp, nauwkeurigheid, materiaalkeuze en productiemethoden) worden onze tandwielpompen geproduceerd volgens de hoogste kwaliteitsnormen. Hierdoor kan een tandwielpomp worden toegepast in heavy duty hydrauliek applicaties met behoud van hydraulisch vermogen. Bovendien hebben onze tandwielpompen goede mechanische en volumetrische rendementen, laag geluidsniveau en last but not least, compacte afmetingen en een laag gewicht / vermogen verhouding. Marzocchi heeft verschillende productseries hydrauliek tandwielpompen in haar programma welke ieder zijn ontwikkeld voor bepaalde toepassingen. De complete serie ALP tandwielpompen van Marzocchi is bij Findynamica uit voorraad leverbaar.

 

Serie ALPMarzocchi ALP

Met de ALP serie heeft Marzocchi een serie tandwielpompen in haar programma opgenomen welke een doorontwikkeling zijn van eerdere series en ontstaan door vele jaren ervaring. De ALP oliepompen zijn beschikbaar in 4 verschillende bouwgroepen, groep ALP1, ALP2, ALP3 en ALP4. De ALP oliepomp is uitermate geschikt voor gebruik in zowel industriële als ook mobiele toepassingen.
Pomphuis, flens en deksel zijn gemaakt van speciaal hoog resistente aluminiumlegeringen voor minimale vervorming bij maximale werkdruk, of piekdrukken. Het pomphuis wordt gemaakt door middel van extrusie en de flens en het deksel worden gemaakt doormiddel van spuitgieten. De tandwielen zijn vervaardigd uit speciaal gehard staal met een nauwkeurige oppervlaktebehandeling. Het ontwerp en de juiste tandvorm van de tandwielen zorgt voor een zo laag mogelijk geluidsniveau tijdens werking van de Marzocchi oliepomp.

 

Draairichting

ALP tandwielpompen zijn standaard beschikbaar in rechts of links draaiende als ook met twee draairichtingen. Het veranderen van draairichting is eenvoudig bij een ALP oliepomp, er zijn dan ook geen extra of andere componenten benodigd om de pomp van draairichting te veranderen.

 

Dubbelpompen

Het is mogelijk om meerdere ALP pompen te combineren tot meervoudige tandwielpomp. Dit is een mooie bouwwijze waarbij ook verschillende bouwgroepen kunnen worden samengesteld tot meervoudige pomp. Zo kan er bijvoorbeeld worden gekozen om een viervoudige pomp samen te stellen, bijvoorbeeld: ALP4+ALP3+ALP3+ALP1.

‘GHP’ uitvoering

Findynamica heeft de ALP1, ALP2, en ALP3 tandwielpompen ook in de GHP serie leverbaar. Deze ‘GHP’ pompen zijn speciaal ontwikkeld voor hogedruktoepassingen en extreme bedrijfsomstandigheden. De werkdrukken P1, P2, P3 zijn hierbij beduidend hoger dan bij de ALP serie. Voor uitgebreide informatie betreffende GHP oliepompen zie de volgende link: Marzocchi GHP

Geïntegreerde drukbeveiliging

Het is mogelijk om een ALP tandwielpomp uit te rusten met geïntegreerde drukbeveiliging. Hiemee wordt de maximale werkdruk van het gehele hydrauliek systeem meteen bij de pomp afgesteld. Het grote voordeel hiervan is dat er geen extra componenten en ventielen benodigd zijn en dat wanneer de pomp wordt ingebouwd in een olietank er wordt voorkomen dat personen ongewenst de maximale systeemdruk kunnen aanpassen. Er zijn twee verschillende uitvoeringen leverbaar als drukbeveiligingsventiel op de ALP pompen. Optie 1: ventiel welke de afgeregelde oliestroom intern terugstort aan zuigzijde van de ALP tandwielpomp. Optie 2: ventiel welke de afgeregelde oliestroom extern terugstort naar de tank.

Speciale afdichtingen

ALP pompen worden gebruikt in veel verschillende hydrauliektoepassingen. Soms is het daarom ook gewenst om de tandwielpomp te voorzien van speciale afdichtingen.
Marzocchi ALP tandwielpompen kunnen, desgewenst, optioneel worden voorzien van de volgende afdichtingen;

  • Optie “V”: Viton afdichtingen. Door toepassing van viton afdichtingen is de ALP tandwielpomp geschikt voor hoge temperaturen. Het temperatuurbereik wordt hierdoor aangepast naar -10°C tot +120°C met behoud van de werkdrukken P1, P2, en P3 zoals weergegeven in de productdocumentatie. Ook is een ALP pomp met viton dichtingen geschikt om tot +150°C te worden toegepast als de max. werkdruk niet hoger komt dan 20 bar.
  • Optie “VV”: Deze afdichtingen zijn toepasbaar voor vloeistoffen met hoge temperaturen. Temperatuurbereik: -10°C tot +150°C bij max. 20 bar. daarnaast is het ook mogelijk om deze dichtingen toe te passen in de range van -10°C tot +80°C waarbij P1, P2, en P3 kunnen worden aangehouden volgens de productcatalogus, daarnaast mag men niet P1 overschrijden.
  • Optie “ST”: Deze afdichten maken een ALP hydrauliekpomp geschikt voor zowel lage als ook hoge temperaturen. De pomp wordt hiermee geschikt voor toepassingen van -40°C tot +120°C
  • Optie “H”: HNBR afdichtingen. Door toepassing van HNBR afdichtingen is de ALP tandwielpomp geschikt voor lage temperaturen. Het temperatuurbereik wordt hierdoor aangepast naar -40°C tot +80°C
  • Optie “TR”: Met deze optie wordt de hydrauliekpomp geschikt gemaakt voor toepassingen met een hoge inlaatdruk tot wel 6 bar absoluut. Deze optie is ook beschikbaar in combinatie met de opties V, ST en H.

Installatievoorschriften

Het is belangrijk dat bij toepassing van een nieuwe Marzocchi tandwielpomp de installatievoorschriften worden nagevolgd, zie hiervoor de volgende link: Installatievoorschriften

 

Marzocchi Nederland

De import en verkoop van Marzocchi pompen en motoren wordt in Nederland exclusief gedaan door Findynamica, Findynamica is tevens wereldwijd de hoofddistributeur van Marzocchi producten. 

 

Uitgebreide productdocumentatie


ALP


ALP-GHP
meervoudige pompen