Marzocchi ALP/GHP meervoudige pompen

Algemeen tandwielpompen

Tandwielpompen zijn de populairste pompen welke worden toegepast in moderne hydrauliek systemen. Marzocchi tandwielpompen blinken uit in veelzijdigheid, kracht en lange levensduur. Het eenvoudige ontwerp van een tandwielpomp zorgt voor relatief lage onderhouds- en aanschafkosten. Dankzij deze eigenschappen (verrijkt met een steeds doorlopende zoektocht naar verdere ontwikkeling van productontwerp, nauwkeurigheid, materiaalkeuze en productiemethoden) worden onze tandwielpompen geproduceerd volgens de hoogste kwaliteitsnormen. Hierdoor kan een tandwielpomp worden toegepast in heavy duty hydrauliek applicaties met behoud van hydraulisch vermogen. Bovendien hebben onze tandwielpompen goede mechanische en volumetrische rendementen, laag geluidsniveau en last but not least, compacte afmetingen en een laag gewicht / vermogen verhouding. Marzocchi heeft verschillende productseries hydrauliek tandwielpompen in haar programma welke ieder zijn ontwikkeld voor bepaalde toepassingen

Serie ALP / GHP dubbelpompen

De Marzocchi ALP en GHP pompen zijn ook verkrijgbaar als meervoudige pompen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een modulaire bouwwijze met voor- tussen- en eindpompen welke aan elkaar worden gekoppeld. De koppeling tussen de verschillende pompsecties is voorzien van een gegoten splinebus. De ALP & GHP serie Marzocchi oliepompen zijn uitermate geschikt voor gebruik in zowel industriële als ook mobiele toepassingen. Deze series zijn beschikbaar in verschillende bouwgroepen, welke ook gezamenlijk kunnen worden toegepast als meervoudige pomp. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een meervoudige oliepomp samen te stellen met als voorsectie een ALP4 pomp, als tussensectie een GHP3 pomp en als eindsectie een GHP1 pomp. De complete serie ALP & GHP meervoudige tandwielpompen van Marzocchi is bij Findynamica uit voorraad leverbaar.

Aanbevelingen voor juiste toepassing meervoudige tandwielpompen

  • Zorg ervoor dat het benodigd vermogen van de eerste pompsectie groter of gelijk is dan de opvolgende sectie.
  • Maximale pompsnelheid is de laagste snelheid van de toegepaste secties.
  • Werkdrukken zijn beperkt door het maximale koppel welke op de as van de voorste pomp (hoofdsectie) kunnen worden overgebracht.
  • Het koppel wat door de as van de hoofdpomp word overgebracht is het totaal van elk koppel van iedere sectie.
    Het maximale koppel wat overgebracht kan worden op de hoofdas van de voorste pompsectie staat aangegeven in het overzichtstabel in de ALP / GHP productcatalogussen.

Installatievoorschriften

Het is belangrijk dat bij toepassing van een nieuwe Marzocchi tandwielpomp de installatievoorschriften worden nagevolgd, zie hiervoor de volgende link: Installatievoorschriften

 

Marzocchi Nederland

De import en verkoop van Marzocchi pompen en motoren wordt in Nederland exclusief gedaan door Findynamica, Findynamica is tevens wereldwijd de hoofddistributeur van Marzocchi producten. 

 

Uitgebreide productdocumentatie