Marzocchi ELIKA® tandwielpompen (geluidsarme pompen)

  • Geluidsreductie gemiddeld 15 dBA (t.o.v. standaard tandwielpomp)
  • Gemiddeld 70% minder pulsatie aan perszijde van pomp.(t.o.v. standaard tandwielpomp)
  • Slagvolumes van 7 tot 200 cc/omw.
  • Beschikbaar in groep 2 en 3 en 4
  • Ook leverbaar als meervoudige pomp
  • Bij Findynamica uit voorraad leverbaar (ELI2 & ELI3)

ELIKA® tandwielpompen

ELIKA® pompen zijn extreem stille tandwielpompen, toepasbaar in situaties waar lage geluidsniveaus wenselijk zijn. Door het gebruik van een geluidsarme ELIKA® tandwielpomp worden schadelijke geluiden voor mens en omgeving geëlimineerd. ELIKA tandwielpompen zijn 100% uitwisselbaar met de bestaande ALP en GHP series standaard tandwielpompen. ELIKA oliepompen zijn beschikbaar in verschillende bouwgroepen, ELI2, ELI3 EN ELI4. De maximum werkdruk ligt hierbij op hetzelfde niveau als de standaard GHP serie.

Marzocchi ELIKA pompen maken gebruik van doorontwikkelde tandwielen in de pomp. Zo hebben Elika tandwielen een schuine vertanding, minder tanden en een ronde tandvorm. Hierdoor zijn ELIKA tandwielpompen extreem geluidsarm en is er altijd maximaal contact tussen beide tandwielen. Daarbij is het rendement van de pomp ook bij lage toerentallen al aanwezig. De unieke tandvorm van de ELIKA hydrauliekpompen verminderd eveneens trillingen en voorkomt zodoende dat resonanties worden overgedragen aan andere onderdelen van het hydraulisch systeem.

Interne compensatie

Axiale krachten veroorzaakt door de schuine vertanding worden, door middel van een door Marzocchi gepatenteerd intern compensatiesysteem in de achterzijde van de pomp opgeheven. Hiermee wordt slijtage aan de pompbrillen voorkomen. 

 

Draairichting

ELIKA tandwielpompen zijn standaard beschikbaar met rechtse of linkse draairichting.

Bouwgroepen

ELI2ELI3ELI4

ELI2:      100% uitwisselbaar met ALP2 en GHP2 pompen - Beschikbaar in slagvolumes van 7 t/m 35 cc/omw.
ELI3:      100% uitwisselbaar met ALP3 en GHP3 pompen - Beschikbaar in slagvolumes van 20 t/m 87 cc/omw.
ELI4:      100% uitwisselbaar met ALP4 - Beschikbaar in slagvolumes van 86 t/m 200 cc/omw.

 

Dubbelpompen

Het is mogelijk om ELIKA pompen te combineren tot een meervoudige tandwielpomp. Dit is een mooie bouwwijze waarbij ook pompen met verschillende bouwgroepen kunnen worden samengesteld tot meervoudige pomp. Zo kan er onder andere worden gekozen om een viervoudige pomp samen te stellen, bijvoorbeeld: ELI4+ELI3+ELI3+ELI2
 

Speciale afdichtingen

ELIKA pompen worden gebruikt in veel verschillende hydrauliektoepassingen. Soms is het daarom ook gewenst om de tandwielpomp te voorzien van speciale afdichtingen.
Marzocchi ELIKA tandwielpompen kunnen, desgewenst, worden voorzien van viton afdichtingen (optie “V”). Door toepassing van viton afdichtingen is de ELIKA tandwielpomp geschikt voor hoge temperaturen. Het temperatuurbereik wordt hierdoor aangepast naar -10°C tot +120°C.
 

Installatievoorschriften

Het is belangrijk dat bij toepassing van een nieuwe Marzocchi tandwielpomp de installatievoorschriften worden nagevolgd, zie hiervoor de volgende link: Installatievoorschriften

 

Marzocchi Nederland

De import en verkoop van Marzocchi pompen en motoren wordt in Nederland exclusief gedaan door Findynamica, Findynamica is tevens wereldwijd de hoofddistributeur van Marzocchi producten. 

 

Uitgebreide productdocumentatie


ELI2


ELI3


ELI4


ELI meervoudige pompen