Marzocchi GHM tandwielmotoren

Algemeen tandwielmotoren

Tandwielmotoren zijn de populairste hydrauliekmotoren, welke veelvuldig worden toegepast in hydrauliek systemen waar een intensief koppel van een hydromotor benodigd is. Marzocchi tandwielmotoren blinken uit in veelzijdigheid, kracht en lange levensduur. Het eenvoudige ontwerp van een tandwielmotor zorgt voor relatief lage onderhouds- en aanschafkosten. Dankzij deze eigenschappen (verrijkt met een steeds doorlopende zoektocht naar doorontwikkeling van productontwerp, nauwkeurigheid, materiaalkeuze en productiemethoden) zijn onze tandwielmotoren geproduceerd volgens de hoogste kwaliteitsnormen. Hierdoor kan een tandwielmotor worden toegepast in heavy duty hydrauliek applicaties met behoud van hydraulisch vermogen. Bovendien hebben onze tandwielmotoren goede mechanische en volumetrische rendementen, laag geluidsniveau en last but not least compacte afmetingen en een laag gewicht / vermogen verhouding. Marzocchi heeft verschillende productseries hydrauliek tandwielmotoren in haar programma welke ieder zijn ontwikkeld voor bepaalde toepassingen.

Serie GHM tandwielmotoren

Marzocchi heeft met de GHM serie hydromotoren een vernieuwde lijn hogedruk tandwielmotoren gelanceerd met daarin vele doorontwikkelingen welke zijn ontstaan uit vele jaren ervaring. De GHM tandwielmotoren zijn beschikbaar in verschillende bouwgroepen,  GHM1, GHM2, GHM3 en GHM3,5 welke toepasbaar zijn in zowel industriële als mobiele toepassingen.
Het motorhuis, is gemaakt van speciaal hoog resistente aluminiumlegering voor minimale vervorming bij maximale werkdruk, of piekdrukken. Het huis wordt vervaardigd door middel van extrusie en de flens en het deksel zijn gemaakt uit gietijzer. De tandwielen zijn vervaardigd uit speciaal gehard staal met een nauwkeurige oppervlaktebehandeling. Het ontwerp en de juiste tandvorm van de tandwielen zorgt voor een zo laag mogelijk geluidsniveau tijdens werking van de Marzocchi hydromotor. De complete serie GHM tandwielmotoren van Marzocchi is bij Findynamica uit voorraad leverbaar.

Draairichting

GHM tandwielmotoren zijn standaard beschikbaar in rechts of links als ook met twee draairichtingen. Het veranderen van draairichting is eenvoudig bij een GHM hydromotor, er zijn dan ook geen extra of andere componenten benodigd om de motor van draairichting te veranderen.

Speciale afdichtingen

GHM hydromotoren worden gebruikt in veel verschillende hydrauliektoepassingen. Soms is het daarom ook gewenst om de tandwielmotor te voorzien van speciale afdichtingen.
Marzocchi GHM tandwielmotoren kunnen, desgewenst, optioneel worden voorzien van de volgende afdichtingen;
  • Optie “V”: Viton afdichtingen. Door toepassing van viton afdichtingen is de GHM tandwielmotor geschikt voor hoge temperaturen. Het temperatuurbereik wordt hierdoor aangepast naar -10°C tot +120°C met behoud van de werkdrukken P1, P2, en P3 zoals weergegeven in de productdocumentatie. Ook is een GHM motor met viton dichtingen geschikt om tot +150°C te worden toegepast als de max. werkdruk niet hoger komt dan 20 bar.
  • Optie “VV”: Deze afdichtingen zijn toepasbaar voor vloeistoffen met hoge temperaturen. Temperatuurbereik: -10°C tot +150°C bij max. 20 bar.
  • Optie “ST”: Deze afdichten maken een GHM hydrauliekmotor geschikt voor zowel lage alsook hoge temperaturen. De motor wordt hiermee geschikt voor toepassingen van -40°C tot +120°C
  • Optie “H”: HNBR afdichtingen. Door toepassing van HNBR afdichtingen is de GHM tandwielmotor geschikt voor lage temperaturen. Het temperatuurbereik wordt hierdoor aangepast naar -40°C tot +80°C
     

Installatievoorschriften

Het is belangrijk dat bij toepassing van een nieuwe Marzocchi tandwielmotor de installatievoorschriften worden nagevolgd, zie hiervoor de volgende link: Installatievoorschriften

 

Marzocchi Nederland

De import en verkoop van Marzocchi pompen en motoren wordt in Nederland exclusief gedaan door Findynamica, Findynamica is tevens wereldwijd de hoofddistributeur van Marzocchi producten. 

 

Uitgebreide productdocumentatie


GHM tandwielmotoren