Marzocchi GHP tandwielpomen hydrauliek

Algemeen tandwielpompen

Tandwielpompen zijn de populairste pompen welke worden toegepast in moderne hydrauliek systemen. Marzocchi tandwielpompen blinken uit in veelzijdigheid, kracht en lange levensduur. Het eenvoudige ontwerp van een tandwielpomp zorgt voor relatief lage onderhouds- en aanschafkosten. Dankzij deze eigenschappen (verrijkt met een steeds doorlopende zoektocht naar doorontwikkeling van productontwerp, nauwkeurigheid, materiaalkeuze en productiemethoden) worden onze tandwielpompen geproduceerd volgens de hoogste kwaliteitsnormen. Hierdoor kan een tandwielpomp worden toegepast in heavy duty hydrauliek applicaties met behoud van hydraulisch vermogen. Bovendien hebben onze tandwielpompen goede mechanische en volumetrische rendementen, laag geluidsniveau en last but not least, compacte afmetingen en een laag gewicht / vermogen verhouding. Marzocchi heeft verschillende productseries hydrauliek tandwielpompen in haar programma welke ieder zijn ontwikkeld voor bepaalde toepassingen.

 

Serie GHP

Met de GHP serie heeft Marzocchi een serie tandwielpompen in haar programma opgenomen welke hogere werkdrukken aan kunnen dan de standaard ALP serie. De GHP oliepompen zijn beschikbaar in 4 verschillende bouwgroepen, groep GHP1, GHP2, GHP3 en GHP35. De GHP oliepomp is uitermate geschikt voor gebruik in zowel industriële als ook mobiele toepassingen.

Het pomphuis is gemaakt van speciaal hoog resistente aluminiumlegering voor minimale vervorming bij maximale werkdruk, of piekdrukken. Het pomphuis wordt vervaardigd door middel van extrusie en de flens en het deksel zijn gemaakt uit gietijzer. De tandwielen zijn vervaardigd uit speciaal gehard staal met een nauwkeurige oppervlaktebehandeling. Het ontwerp en de juiste tandvorm van de tandwielen zorgt voor een zo laag mogelijk geluidsniveau tijdens werking van de Marzocchi oliepomp. De complete serie GHP tandwielpompen van Marzocchi is bij Findynamica uit voorraad leverbaar.

Draairichting

GHP tandwielpompen zijn standaard beschikbaar in rechts of links draaiende als ook met twee draairichtingen. Het veranderen van draairichting is eenvoudig bij een GHP oliepomp, er zijn dan ook geen extra of andere componenten benodigd om de pomp van draairichting te veranderen.

DubbelpompenMarzocchi GHP dubbelpomp

Het is mogelijk om meerdere GHP pompen te combineren tot meervoudige tandwielpomp. Dit is een mooie bouwwijze waarbij ook verschillende bouwgroepen kunnen worden samengesteld tot meervoudige pomp. Zo kan er bijvoorbeeld worden gekozen om een viervoudige pomp samen te stellen, bijvoorbeeld: GHP4+GHP3+GHP3+GHP1.

Speciale afdichtingen

GHP  pompen worden gebruikt in veel verschillende hydrauliektoepassingen. Soms is het daarom dan ook gewenst om de tandwielpomp te voorzien van speciale afdichtingen.
Marzocchi GHP tandwielpompen kunnen, desgewenst, optioneel worden voorzien van de volgende afdichtingen;

  • Optie “V”: Viton afdichtingen. Door toepassing van viton afdichtingen is de GHP tandwielpomp geschikt voor hoge temperaturen. Het temperatuurbereik wordt hierdoor aangepast naar -10°C tot +120°C met behoud van de werkdrukken P1, P2, en P3 zoals weergegeven in de productdocumentatie. Ook is een GHP pomp met viton dichtingen geschikt om tot +150°C te worden toegepast als de max. werkdruk niet hoger komt dan 20 bar.
  • Optie “VV”: Deze afdichtingen zijn toepasbaar voor vloeistoffen met hoge temperaturen. Temperatuurbereik: -10°C tot +150°C bij max. 20 bar. daarnaast is het ook mogelijk om deze dichtingen toe te passen in de range van -10°C tot +80°C waarbij P1, P2, en P3 kunnen worden aangehouden volgens de productcatalogus, daarnaast mag men niet P1 overschrijden.
  • Optie “ST”: Deze afdichten maken een GHP hydrauliekpomp geschikt voor zowel lage alsook hoge temperaturen. De pomp wordt hiermee geschikt voor toepassingen van -40°C tot +120°C
  • Optie “H”: HNBR afdichtingen. Door toepassing van HNBR afdichtingen is de GHP tandwielpomp geschikt voor lage temperaturen. Het temperatuurbereik wordt hierdoor aangepast naar -40°C tot +80°C
  • Optie “TR”: met deze optie wordt de hydrauliekpomp geschikt gemaakt voor toepassingen met een hoge inlaatdruk tot wel 6 bar absoluut. Deze optie is ook beschikbaar in combinatie met optie V, ST en H.

Installatievoorschriften

Het is belangrijk dat bij toepassing van een nieuwe Marzocchi tandwielpomp de installatievoorschriften worden nagevolgd, zie hiervoor de volgende link: Installatievoorschriften

 

Marzocchi Nederland

De import en verkoop van Marzocchi pompen en motoren wordt in Nederland exclusief gedaan door Findynamica, Findynamica is tevens wereldwijd de hoofddistributeur van Marzocchi producten. 

 

Uitgebreide productdocumentatie


GHP


ALP-GHP
meervoudige pompen