Oliekoelers hydrauliek

Waarom een oliekoeler?

  • Minder snelle veroudering van uw hydrauliekolie
  • Beduidend beter totaalrendement van uw hydraulieksysteem
Een oliekoeler past men vaak toe in moderne hydrauliek systemen om de temperatuur in het hydraulisch systeem te kunnen beheren. Het toepassen van een dergelijk koelsysteem voor hydrauliek heeft de volgende voordelen: de olie gaat langer mee doordat deze minder snel verouderd en het totaalrendement van de hydrauliekinstallatie wordt beduidend groter. Er bestaan verschillende typen oliekoelers (ook wel warmtewisselaars genoemd), zo kan een olie koeler gebruikmaken van luchtkoeling of waterkoeling

Lucht oliekoelers hydrauliek

Bij een lucht-oliekoeler wordt de hydrauliekolie in de koeler afgekoeld doormiddel van lucht stroming en straling, hierdoor wordt warmte afgegeven aan de omgeving. Vaak is dit type luchtkoeling voorzien van een ventilator welke elektrisch of hydraulisch wordt aangedreven. Findynamica heeft een uitgebreid assortiment lucht-oliekoelers uit voorraad leverbaar welke standaard zijn voorzien van montagevoeten en ventilator. Ook hebben we diverse opties beschikbaar zoals trillingsdempers en elektrische of mechanische thermostaten. Lucht oliekoelers zijn beschikbaar in de series: S, SC, ST, SSP en SER.

Water-Olie koeler hydrauliek

Bij een Water-oliekoeler wordt de hydrauliekolie in de koeler langs een koperen pijpbundel gevoerd. In de pijpbundel stroomt tegelijkertijd koelwater waardoor de ideale warmteoverdracht plaats vind. Een waterkoeler in een hydraulisch systeem is een effectieve koeling voor intensief belaste hydraulieksystemen. Belangrijk is dat bij een water-oliekoeler de koeler geregeld wordt geïnspecteerd op vervuiling. Wanneer een water-oliekoeler inwendig vervuild is, heeft dit namelijk invloed op het koelvermogen. Water-oliekoelers zijn beschikbaar in de series SA en SAB.
 

Uitgebreide productdocumentatie


Serie S


Serie SC


Serie ST


Series SSP-SER


Serie SA


Serie SAB